Nyugat-Magyarország régió

Ipari ingatlanok, raktárak, logisztikai parkok

Nyugat-Magyarországon (Dunántúl) a CBRE 2.661.000 m2 modern ipari ingatlan állományt tart számon, amely a teljes hazai állomány (8,3 millió m2) 35%-a. Budapestet leszámítva a régióban található a három legnagyobb magyarországi ipari központ, Győr, Székesfehérvár és Tatabánya, amelyek együttesen mintegy 1,4 millió m2 modern iparterületet foglalnak magukban.


Tulajdonosok, fejlesztők a régióban

A kelet-magyarországi régióhoz hasonlóan a saját tulajdonú ingatlanok adják a modern állomány túlnyomó részét (82%-át). A régióban számos nemzetközi fejlesztő cég (VGP, Prologis, CTP) rendelkezik kitettséggel. A régió néhány nagyobb városában (Győr, Tatabánya, Székesfehérvár) az elmúlt években több hazai- és nemzetközi intézményi befektető is vásárolt ingatlant (Allianz Real Estate, Blackstone, Lone Star, CTP, OTP Ingatlanalap).

2015-ben 253.000 m2-rel bővült a régió modern ipari ingatlanállománya.
A két legnagyobb beruházás az Audi győri logisztikai csarnokának második üteme, valamint a Hankook gumiabroncsgyár harmadik gyártóegysége voltak, egyenként közel 70.000 m2-rel. További jelentős beruházás volt a BorgWarner oroszlányi gyártócsarnokának 25.000 m2-es bővítése.

Raktárak Magyarországon

Modern ipari parkok méretei Magyarországon

Forrás: CBRE
A szürke területeken kevesebb mint 50.000 m2-nyi ipari ingatlanok vannak.

Segíthetünk? +36.1.374.3040

Kiadó raktár - Nyugat-Magyarország

Eladó raktár - Nyugat-Magyarország

Nem találta meg amit keresett?

Engedje meg, hogy szakértőnk segítsen. Még ma munkaidőben keresni fogjuk.